Jadual Gaji Kakitangan Awam 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Pejam celik pejam celik sudah nak masuk tahun baru. Rasanya baru lagi tahun 2016. Begitu cepat masa berlalu. Umur pun semakin bertambah. Kalau masih tidak sedar diri lagi tak tahula aku ni..

Jadual cuti 2017 sudah di update, kali ini kita update untuk gaji penjawat awam pulak. Aku pun senang nak refer. Bila dapat je jadual ni, terus tanda di kalendar siap-siap.




Senang nak rancang perjalanan cuti atau balik Malaysia. Gaji paling awal ialah pada bulan October, ini pada 11hb. Ini bersempena dengan perayaan Deepavali yang disambut pada 18 Oktober. Gaji juga masuk awal sempena Hari Raya iaitu pada Jun 15 kerana dijangka Hari Raya akan disambut pada 25 dan 26 Jun 2017.

Untuk gaji bulan October 2017 anda kena merancang perbelanjaan anda dengan baik kerana gaji seterusnya ialah 43 hari selepas itu. 

Jangan nanti terus beli handphone iPhone 7s baru bila tetiba nampak duit banyak dalam akaun. Ingat siapa pulak yang derma ni. Dah belanja habis, sekali baru tahu gaji sendiri. Selamat beramal.
Untuk jadual gaji yang official, boleh rujuk di sini.



Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

2 Responses to "Jadual Gaji Kakitangan Awam 2017"

  1. Terima kasih boleh jadikan panduan untuk yang kerja kerajaan

    BalasPadam
  2. Untuk orang kerja kerajaan hehe

    BalasPadam

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar