-->

Bila isteri tiada di rumah



"Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel, merengek

atau mengilai seperti pontianak, ia akan terus melekat di hati kita
selagi hayat di kandung badan...

Kau Isteri Ku....
Bezanya antara ibu zaman dulu dengan ibu zaman skarang ... Ibu sekarang
jarang merotan anak-anak. Kalau rotan pun sekadar 'acah2 je' nak bagi
anak takut. Itu mungkin one of the reason why anak-anak tak berapa
takut and at times, hanya memekakkan telinga setiap kali ibu memberi
"ceramah percuma". Mungkin anak-anak tak terasa kehilangan or boleh jadi
melompat keriangan bila ibu takde kat rumah (for instance if she's gone
for a short holiday). Budak-budak sekarang ramai kawan, banyak caranya
mereka mengisi waktu. They will go for movies, clubbing, or most to most
lepak kat happening places.. As for me is different, if my wife is not
at home, rumah boleh jadik porak peranda. Memang true, jika isteri ada
dirumah, kepala slalu
pening. Pantang kalau isteri ada kat rumah and i'm off duty, sure at
times boleh membuat kepala berserabut. Kalau madame takde kat rumah,
alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat apa yang kita suka. Boleh
belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dah fizikal.
Pendek kata, FreeeDoMmmmmlah!!


But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning "She's Gone",
aku pulak terasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiookkkk, no once
shouting from the kitchen for help, no one to komen this and that, no
one to criticise. Everything will be smooth...

Tapi, masuk hari ketiga, i felt something is missing. Lebih-lebih lagi
bila tuala mandi dah berbau 'assshheemmmm', tak tahu mana nak carik yang
baru. Colgate gigi dah abis, tak tahu kat mana dia stock up. Air suam
dah abis, malas nak boil...
Masuk hari ke-4, rindu mula terasa. Eventhough kat office, ramai yang
cun melecun, wajahnya yang dah ditatap sejak tarikh bernikah itu juga
yang mengetuk pintu hati. Memang lah dia tak se-cun SITI NURHALIZA but
the smile yang ikhlas, forever melekat kat hati and sukar ada pengganti.
Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer
best pun jadik tak best.

Nasik bungkus faberite jadik tak faberite. Makan kat 5 star hotel jadik
rasa macam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry basket dah
makin bertimbun ngan baju kotor, fresh sluar dalam pun dah abis utk
dipakai. Toilet dah mula licin berdaki...lantai dah berbelak, tak
dimop...Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling
blindly... bila lonely gini,baru lah rasa benar kesepian. Jangan kata
sebulan atau setahun.... belum seminggu isteri takde kat rumah, aku dah
terasa separuh pengsan. Bila bersendirian begini,dan terasa malam
begitu dingin, barulah kita sedar betapa pentingnya seorang wanita
bernama isteri...

So guys out there.. jgn buli isteri kita. Kalau boleh, tolong dia buat
kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat
dorang ni sumer kuli ke?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best fren
kita, sweetheart kita... Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa
nikah dulu cukup ker nak bayar gaji dia seumur hidup??!! And
furthermore, kan sama2 keja carik rezeki, sama jugak lah buat keja
rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang
paling terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok
bini kita. Dah ler
satu hari keja kat office, balik kena buat keja rumah lagi... penat
tau!! Kalau aku lah diberi peluang jadik seorang wanita... tak rela!!!
So to all mums and wives out there... life will be meaningless without
you mothers)....uuwaaaaaaaa!!

sayangi la kaum perempuan krn tanpa mereka anda kehilangan
sesuatu, hargai mereka selagi hayat ada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

technorati tags:, , , ,

Blogged with Flock

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

0 Response to "Bila isteri tiada di rumah"

Catat Ulasan

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar