-->

Bunga Teratai dari Kuala Dipang

Siapa yang pernah makan buah bunga teratai ? Aku tak pernah makan. Semasa balik ke Kampung Kuala Dipang Perak, mak mertua aku memperkenalkan aku terhadap buah ini. Heheeh rasa macam kelat-kelat sketlah, tapi rasa dia ok lah. Macam makn buah petai, cuma takder bau jer lah.

Wife aku cerita lah masa kecik-kecik dulu dia suka kait bunga ni kat tasik heheh. Cara nak makan, kopek bunga tuh, keluarkan buah dia. Buah dai nih kopek kulit dia pastu makan isi dia. Best oo. Apa tunggu lagi, jom jalan-jalan cari makan hahaha 

 

hilang 010 hilang 013 hilang 011

* on d way balik dari Kampar Perak< sempat berposing dengan bunga Teratai sebelum dimakan.heheh

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

2 Responses to "Bunga Teratai dari Kuala Dipang"

  1. X pernah tahu lak yang bunha teratai leh dimakan buahnya.. best best.. and conrats for baby new coming!!

    BalasPadam
  2. hahah ko lagi sorang orang johor yang tak tahu hehe,cayalah org johor...
    org perak jer kut mkn bunga2 nih haha

    thanks for the wish

    BalasPadam

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar