-->

Ayam di suntik hormon babi

something interesting that i got from email

Jika anda pernah come across Majalah 3 pada bulan July ade paparan ttg
ayam
organic herba diusahakan seorang profesor - Dr Mohamad Zainol Abdul Haja.
Saya tertarik dgn cara pembiakan ayam yg Dr Zainol usahakan,bersih,terkawal dan halal.

Saya dan suami menjejaki Dr Zainol,dpt jumpa,berborak,sy juga pernah bawa
Dr Zainol dan isteri beliau Dr Mumtaz ,berjumpa dgn network saya di
Melilea Puchong.Sekadar ingin mengajak beliau berkongsi pengalaman dgn kami.

Saya kagumi insan ini,mengorbankan kerjaya profesional utk akhirnye memilih
jalan berbakti kepada ummah.Terlalu mudah akidah umat islam di Malaysia
kini diperalat,kami sgt sedih.Matlamat kami sama,insyaallah.

Sungguh,teknologi menjadikan kita negara yg moden,teknologi juga akan
kemudiannye merosak byk perkara baik dlm tubuh kita..yg akhirnye akan
merosak akidah.Kalau hendak dicerita,sgt panjang.
Saya ringkaskan.

Wujud enzim khinzir dlm ayam diperakui setelah bbrp tahun buat
research,malah byk website yg ade maklumat ini,sy akan beri add nnt.
Enzim khinzir mungkin tidak terlabel secara individual dlm proses
menggemukkan ayam(m'sia tidak akan buat label ) ,tp hasil dari kajian
,protein dari khinzir,antibiotik,dan pelbagai lagi mampu menyuburkan
ayam,cepat gemuk,lg berat lagi cepat boleh jual,cepat dpt hasil.,maka
suntikan,makanan ayam ade campuran pelbagai yg sumbernya diragui.
Thats y,dari telur hungga ia menjadi hidangan anda,ayam tidak perlu
mengambil masa berbulan bulan..ayam KFC cuma 28 hari,ayam daging mungkin 40
hari...sy tidak pasti.

Lately sibuk harga ayam naik,sy come across pulak seorang pengusaha
ayam berbangsa Cina di Buletin Utama 2 mlm yg lalu,"harga ayam mesti mau
naik sikit,makanan ayam pun ssulah naik halga,itu UBAT ayam pun sudah naik
halga"...ubat ???..tapi tiada apa lagi yg memeranjatkan saya....anda
fikirkan,anda nilailah.Ayam kat malaysia ni sampai dah macam tak cukup
supply,hg semakin lama semakin naik,yg gemuknye pengusaha ayam cina
inilah.

Halal ke ayam daging? tidak mengapa jika anda pasti dan yakin ttg kehalalannye,tambahan di
Malaysia ade sykt besar yg melabelkan halal utk ape pun jua produk ayamnye. tetapi Taraf Halal itu ,saya anggap ia hanye di kategorikan utk PROSES PENYEMBELIHAN cara islam yg diutamakan di sykt itu..even pernah masuk TV,tetapi cara ayam dibesarkan,di beri mkn makanan yg bagaimana tidak
mungkin termasuk dlm HALAL yg dimaksudkan....anda fikir bagaimana?

Sy pernah bertanye kpd Dr Zainol,government negara islam ini tak berbuat
ape ape ke? Dia jawab,it happens around the world nanee.its the technology!!

Percaya atau tidak,sewaktu Dr Zainol confirm ayam daging ini ade enzim
khinzir,beliau menangis,after a long time of research,baru skrg
confirm!! Saya juga sgt sedih..sgt sgt sedeh. Bayangkan kotornye,hinanya makanan
yang kita mkn,makanan yg membentuk 'kita'.

Ayam daging biasanya dlm 20 minutes kalau letak kat luar peti sejuk mesti
lalat dah datang,bau dia mak aaaaiiiii...senang hanyir,kenapa?Ade certain
part part ayam ni daging dia punyelah padat dan banyak kan...kenapa
ye...fikir fikirkan.

Saya tidak berniat mempromosi ape ape,sy juga tiada share dlm biz Dr
Zainol,tapi saya seru,kepada sesiapa sahabat yg terbaca email
ini,mungkin skrng tiba masanye kita mengubah sumber pemakanan kita..maafkan saya jika
terlambat bercerita,sy hanya manusia,kdg2 sy takut juga pandangan ikhlas
saya di salah erti.Pernah beberapa kali sy bercerita kpd kwn kwn,tapi
cerita sy di anggap seperti diada adakan,malah ade yg tak respon ape
ape,(bila pk pk kelakar pun ade,takkan benda dasyat mcm ni takde respon
ek...)jd sy berhenti bercerita seketika..maafkan sy terlambat
memanjangkan kepada kwn kwn..but anyway inilah sebenarnye tanggungjawab kita.
Fwd this mail to your friends,kita ambillah tanggungjawab ini.insyaaallah
Allah berkati.

last mth pun article Ayam Organic ade keluar kat Berita Harian,full
page,kat dlm tu pun ade ttg enzim khinzir ini.

Anyway sy dan keluarga kini tidak lagi risau harga ayam daging ni naik ke
turun ke,lantokkkkkk le dia....
Ayam organic jauh lebih sedap,manis n tak byk daging.,yg penting kita
pasti ttg sumber pembesaran ayam ini.,insyaallah.

TQ & Regards.
Nanee

Attached (no 1-3) mail from Dr Zainol,panjang,tapi make sure u read
the
last page.he also provided some website add for you to refer.


(1)
Asssalammualaikum

This is the article on pork protein used in chicken breeding. Pls
spread
around.

wassalam

Dr. Mohamad Zainol Ahmad Haja
Head - Research & Development
Innovation Centre
Mumtaz Meat & Marine Foods Sdn Bhd.
No 17. Jalan Nirwana 35.
Taman Nirwana. 68000 ampang.
Selangor. Malaysia.
Tel 603 92811802 / 92816924
Fax 603 92816925
e mail [email protected]
mobile 6012 3248081
(See attached file: ayam dengan enzyme babi.doc)

(2)

please read and there is plenty of further evidence by this well known
reporter Felicity LawrencePlease click here to view the article or
select
the link below or copy it into the address bar of your
browser.http://www.theecologist.org/archive_detail.asp?content_id=309Man
y
thanksThe Ecologistwww.theecologist.org

(3)

Nannee assalam mualikum

This well known reporter works for both Penguin and Guardian 2 big time
publishers in the UK Name :Felicity Lawrence

http://www.theecologist.org/archive_detail.asp?content_id=309

You just print this name and you will get his reputation

Dr. Mohamad Zainol Ahmad Haja
Head - Research & Development
Innovation Centre
Mumtaz Meat & Marine Foods Sdn Bhd.
No 17. Jalan Nirwana 35.
Taman Nirwana. 68000 ampang.
Selangor. Malaysia.
Tel 603 92811802 / 92816924
Fax 603 92816925
e mail [email protected]
mobile 6012 3248081

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

0 Response to "Ayam di suntik hormon babi"

Catat Komen

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar