-->

Sumatra Strike Twice

Malam tadi jam 9 - 11 malam, Malaysia menerima amaran tsunami di pantai barat akibat gempa di Sumatera skala ritcher 8.4. Nasib baik nothing happen. Pagi tadi plak, my wife called bagi tahu Bangunan JPM temapt dia berkerja bergegar. Apa lagi semua turun, tunggu bomba datang check.

Risau jugak, kalau gempa mesti bangunan kat Putrajaya terasa gegarnya, kat shah alam ni tak ada plak aku rasa. Ramadhan baru jerk tiba, kalau gegar lagi takut tak sempat nak raya.


Full review : the star

Web dari Malaysia : Jabatan Meteorologi Malaysia
Web dari indonesia: statistik gempa
Slide on : How earth quake happen

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

0 Response to "Sumatra Strike Twice"

Catat Komen

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar