-->

Tembikai Mampu Memberi Kesan Viagra

Seedless watermelon Purchased Feb.Image via WikipediaTahukan anda dengan memakan buah tembikai, anda dapat menjimatkan duit anda untuk membeli Viagra
(if you have too :))

Menurut kajian sainits di Texas, dengan memakan buah tembikai anda akan menerima kesan seperti mengambil Viagra.Ini bukan aku yang cakap ok, Saintis.

Mengikut kajiannya, buah tembikai mempunyai sejenis bahan iaitu citrulline yang boleh memberi arahan kepada badan untuk merembeskan sejenis bahan yang dapat membantu merendahkan tekanan kepada saluran darah dan melancarkan aliran darah sama seperti kesan mengambil Viagra.


Citruline lebih banyak terdapat di bahagian kulit dari isi tembikai.Ia akan bertindak balas dengan enzim badan apabila dimakan dengan kadar yang banyak, dan bertukar kepada asid amino yang dinamakan Arginine.Arginine ini sangat baik untuk jantung dan sistem imunisasi.

"Arginine akan merangsang nitric oxide dalam badan, di mana akan melancarkan perjalanan darah. Sama seperti mengambil pil Viagra yang di gunakan untuk merawat mati pucuk" kata Bhimu Patil,penyelidik dan pengerusi Texas A&M's Fruit and Vegetable Improvement Center

"Tembikai mungkin tidak memberi kesan yang tepat dan segera kepada organ tertentu tetapi ini dapat mengelakkan kan kesan sampingan daripada mengambil Viagra"tambah beliau lagi

In watermelons, these include lycopene, beta carotene and the rising star among its phyto-nutrients – citrulline – whose beneficial functions are now being unraveled. Among them is the ability to relax blood vessels, much like Viagra does.

Sumber : Science daily

My two cents: Jangan percaya sangat US ni pasal dia nak melakukan lagi jualan tembikai dia tanpa biji itu.hehe
Tapi kalau nak try atau mengeksperimenkan diri apa salahnya.(Untuk yang berumahtangga sahaja ok). Malam ni kan malam Jumaat,isntead of minum Kopi Jantan atau Tongkat Ali apa kata, bapak-bapak kita makan tembikai seorang sebiji. Amacam ada brannn :)


Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

4 Responses to "Tembikai Mampu Memberi Kesan Viagra"

  1. nanti aku nak gi beli 5 biji tembikai soh tuan besar makan sampai abis

    BalasPadam
  2. haha itu bukan nak bagi power, itu nak membunuh namanya haha

    BalasPadam
  3. aku suka mkn tembikai..cmna tu...hehhe

    BalasPadam
  4. haha patut lah
    bapak broto senyum jerr

    BalasPadam

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar