-->

Add Favicon to your blog

Damia nak interfrem japp hehe
Salam semua,

Petang Khamis ni, aku nak share sket, cara-cara meletak favicon di blog anda. Apa dia, favicon tu apa ? ala watak citer kartun lah yang macam sailor moon tuh hehe.

Favicon tuh icon kecik yang ada kat tab browser korang, macam gambar aku dengan damia tu lah. Cute kan hehe. Senang aja caranya.

1. Pergi ke web icon generator nih

2. Tengok kat belah kanan ada arahan suruh upload gambar yang anda suka
3. Then dia akan suruh cut and paste code yang telah di generate.

4. Paste kat mana ? Paste kat blog korang, camner caranya ?
  • Sign in/ Log in blogger account korang
  • Pergi kat blog layout
  • Klik edit HTML
  • Pastekan code di atas code ini <*head> (tanpa star) , confirm jadik punya
  • Tips kalau susah nak carik menda alah kod tu berserabut dan korang memang menyampah dengan html, buat macam aku. Tekan ctrl F, pastu akan kuar kotak search keyword. Cut and paste <*head> ,pastu tekan search. Bila dah jumpa, baru korang paste kod favicon kita tadi...ok
5. Selamat Mencuba ...


Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

3 Responses to "Add Favicon to your blog"

  1. its good to know about it? where did you get that information?

    BalasPadam
  2. from the internet

    BalasPadam
  3. miezrina2:09 PTG

    tima acih yea
    ku berjaya yaaayyy!

    BalasPadam

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar