-->

Pengasuh Feveret Damia


Dua tiga hari ni lepas sakan berjalan di weekend Deepavali, Damia mula merengek dan meragam di Nursery. Pada mulanya ingatkan dia demam or selsema. Sebab biasanya dia akan meragam kalau sakit.Makan nestum tak nak, minum susu lagi lah.

Bila maknya ambil, masuk je kereta, terus ceria.Aktif terus, mencapai apa yang buleh di dalam kereta Myvi SE baru , gelak-gelak, pastu bila bagi minum susu dan makan nestum. Makan dengan rakus, pelik aku. Selidik punya selidik rupa-rupanya ada seorang pengasuh cuti. Nana nama dia. Dia yang selalu mandi kan Damia dan rajin layan dia. Kebiasaanya pun kalau aku hantar ke nursery, Nana yang sambut. Damia akan terus hulurkan tangan kat Nana ni, bila orang lain je nak ambil dia, dia macam terpaksa je.

Rupanya ada pengasuh feveret anak aku ni. Yang lain macam garang sket tu yang anak aku tak berkenan tuh. 2 hari dah dia macam ni, terpaksalah wife aku jenguk waktu lunch hour. Ai macam-macam anak dara aku sorang ni. Yang kelakarnya, pengasuh-pengasuh yang lain cam mati akal nak pujuk Damia haha. 

Hari ni nasib baik , chief pengasuh dah balik cuti, chief ni nak kawin lah plak. Tu yang amik cuti tu. Si Nana plak minggu depan baru masuk balik, begini lah nasib kalau harap orang lain jaga yerkk... Chief pengasuh, Hada buleh handle budak-budak ni. Fuhh lega aku.

Kebiasaanya, aku akan pujuk dia sewaktu dukung on the way ke Nursery. "Jangan ngada-ngada, Ikut cakap pengasuh yer, Damia dah besar sekarang, you are big gurl, kena independant sket. Papa and mummy keja heheh"

Plan nak wat kenduri untuk Damia ni, sempena Hari Lahir puteri aku tercinta itu. Nanti yer aku jemput...tunggu

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

7 Responses to "Pengasuh Feveret Damia"

  1. lawanye baju damia!
    aunty sha pinjam boleh ke?:P

    bile biffday die?

    BalasPadam
  2. @ sha - mana bleh anty sha, baju damia kecik koyak nanti , anty pakai hehe

    9/11 ni..

    BalasPadam
  3. beb..mkn2 jgn lupe jemput aku..muahahahah...ko dok 13 kan :P

    BalasPadam
  4. klu camtu papa damia kena ambik auntie nana jd 2nd wife lah hahaha

    BalasPadam
  5. @ kakida - hahaha, jgnlah camtu malu i. agak2 lah

    BalasPadam
  6. ada plak pengasuh fav si damia ni..hehheadehh...kalu dh tak ada si nana tu..cm na jd nyer..teruk tu nk pujuk dia...anto ke mak aku jaga la...hehhe...jauh la plak kan...

    BalasPadam
  7. Hehehehe bdk2 skrg mmg mcm2...

    BalasPadam

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar