-->

Tanah Runtuh di Bukit Antrabangsa, Hukum Alam atau Hukum Tuhan


Semasa pualang cuti beraya aidil adha, aku ke rumah sepupu menghantar kuih untuk kenduri. Topik tanah runtuh memang menjadi topik hangat kami berborak.

"Bukannya tak nak simpati dengan mangsa ni, tapi diorg ni semua orang kaya. Rumah 2 3 bijik. Rumah kat atas tu pun rumah singah je" katanya. Aku cuma menganguk2 kan kepala.

Walaupun tak di nafikan diorg yg duk atas tu memang kaya, tapi mereka tetap mangsa keadaan. Wajar diberi bantuan. Cuma kadang-kadang aku kesal diorg ni macam manja sgt, sket2 nak buat laporan polis la, komplen itu ini. Banyakkanlah bersabar dan terima kepada ketentuan Ilahi.

Masa berita di hari raya Haji tu sempat jugak aku melihat mangsa dan penyelamat sembahyang di surau kecil.Aku rasa banglo diorg lagi besar dari surau tuh. Malas lah nak cakap banyak.."Lu fikir lah sendiri" haha

""

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

1 Response to "Tanah Runtuh di Bukit Antrabangsa, Hukum Alam atau Hukum Tuhan"

  1. Tanpa Nama1:59 PG

    yg aku tau..kawasan tu kat bawahnya adalah laluan air..cuba gi kat masjid sg cincin, gombak tu..air kolahnya yg besar tu direct amik air dari bukit jer..memang risiko kawasan bukit kat situ..ustaz bgtau, amalan je boleh elak bala :)

    BalasPadam

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar