Tragedi Ribut di Pasar Ramadan Jasin

Bala dari Tuhan atau fenomena luarbiasa alam ?

Siapa sangka keadaan hujan renyai tiba tiba boleh membawa ribut kencang yang menerbangkan khemah setinggi 9 meter. Mengorbankan tiga nyawa. Apa yang anda lihat terbang tuh bukannya kertas iklan atau kertas A4 , itu semua khemah tuh.

Kalau kat US, tornado atau puting beliung bukan setakat khemah, rumah, kereta, lembu even orang pun terbang sekali. Ini baru sedikit jer.

Subhanallah. Semoga ini dijadikan iktibar. Takziah buat keluarga mangsa.

p/s ada yang kata sebab Melaka nak buat sekolah budak-budak hamil la dan macam-macam lagi. Aku no comment, Wallahualam.

Tapi last year, pasar ramadan tempat aku buat kat sebelah masjid. Diaorang gatal buat karaoke, tak endah azan dan jemaah solat. Sekali ribut dan hujan lebat. Habis khemah tercabut dan barang-barang jualan rosak, Banyak peniaga rugi.

Tahun ni tukar tempat lain, karaoke dan takde dah hehe

Catat Komen

4 Ulasan

pawaka19 berkata…
mungkin ada hikmah di sebalik kejaduan.

"Lawak Antara Benua oleh Kartunis Lambok"
hafidz berkata…
Mungkin ini sebenarnya peringatan dari-NYA.
Agar kita tidak lalai melakukan tanggungjawab.
papabear berkata…
Wallahualam...
Mr.TN_SkY berkata…
wallahualam..tapi moga mengambil iktibar darinya ..=_=

SEDARLAH..ADAKAH BENAR KITA SAYANGKAN IBU BAPA KITA?