Apabila isteri ganas

Opps ini bukan entri ganas yang anda fikirkan ;). Aku nak cerita pasal satu kes di mahkamah berkenaan seorang suami yang kena pukul dengan isteri.

Mula-mula aku ingat, takkan kena pukul dengan file dah buat report polis. Manja betul suami ni. Suami umur 47 tahun, isteri seorang pegawai tadbir diplomatik (PTD). Kejadian berlaku di dalam kereta di trafik light.
Dia didakwa mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga setahun atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.
Setahun penjara tuh, jangan main-main. Aku ada google nama isteri dia. Pegawai dekat Kementerian Pengajian Tinggi. Lepas tu boleh dapat no ic lagi, bahya betul senang2 je bleh dpt no ic, malas nak godek lagi. Ingat nk tengok gamba dia brutal ke tak brutal hehe.

Macam-macam kemungkinan ada, nak tuduh2 tak baik plak. Tapi pada aku, kalau semata2 sebab kena pukul dengan fail pun nk report polis masuk kes mahkamah. Agak2 la, banyak lagi kes yang hakim nak layan. Setel2 la elok2 yer dak.

Menda kecik pun nak masuk mahkamah. Ah malas nak citer lagi, lu pikir lah sendiri..peace yo haha

Mungkin diaorang kena dapatkan Tips Rumahtangga ni.

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

2 Responses to "Apabila isteri ganas"

  1. fuh tak sangka keganasan ni boleh dibawa ke mahkamah. siap ada hukuman lagi jika disabit kesalahan. dahsyat~

    BalasPadam
  2. mesti ada sbb nape wife dia pukul agaknya tu...ish teruk sgt ke kene pukul sampai tahap kene masuk mahkamah?ish ish ish...

    BalasPadam

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar