-->

Tips dan Panduan Exam PTD 2014


Suatu Masa Exam PTD dulu
 
# Nampaknya tarikh 1 November 2014 bakal menjadi tarikh keramat buat puluhan ribu yang akan mengambil  peperiksaan awam bagi Jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD)

# Tiba-tiba teringat 3 tahun lepas, dimana aku juga mencuba nasib untuk menjadi seorang Pegawai PTD. Punyala nervous sebab dah lama study and buat nota. Terpaksa suruh isteri pinjam buku kat libary JPM nak buat toyol kononnya. Study kat opis, baca sejarah, undang-undang semua kat internet. 

#Dalam aku mengoogle tu adalah aku jumpa ebook untuk Pakej Rujukan Exam PTD ni. Ini pun ada ebook aku cakap dalam hati.Masa tu harga dia tak sampai RM50 kot. Ahh buang duit je aku cakap ni. So sumber rujukan aku untuk format soalan adalah dari SPA semata-mata.

 # Tibala hari exam bersama otak aku yang semakin tepu dengan fakta-fakta negara. Exam dekat sekolah  di Bandar Baru Bangi. Punyala ramai umat. Penuh sekolah tu. Exam dari pagi sampai petang. Aku tengok orang lain rilek je. aku sorang je ke yang nervous. Perasaan je kot. Ramai jugak yang aku tengok print and baca ebook Pakej Rujukan Exam PTD tu. 

# Masa jawab soalan objektif kebanyakannya boleh jawab, tapi tak dapat nak jawab semua. Aku tak pandai nak urus masa. Jawab esei pun macam tu, tangan sampai ketar-ketar nak tulis, lenguh. Lama tak buat esei haha. Tulisan muka surat pertama ok lagi, masuk muka surat ke dua dah macam tulisan doktor tak grade lagi haha.

Menyesal Tiada Gunanya 

# Lepas tu barulah aku sedar yang persediaan aku tak cukup lagi. Sekadar study fakta tak membantu untuk Lulus Exam PTD ni. Memang betul, aku gagal selepas sebulan dapat keputusan.


# Maybe sebab aku rujukan aku tak cukup dan berkira sangat untuk membeli ebook Pakej Rujukan Exam PTD ni, padahal boleh je beli masa tu. Sudah tentu aku akan lebih bersedia untuk menghadapi setiap format soalan yang diberikan.

# Padahal masa nak SPM dulu, macam-macam buku aku beli nak score punya pasal. Bila Exam PTD ni aku rasa dah pandai pulak..hahaha.


Apa ada pada Pakej Rujukan Peperiksaan Online PTD 2014 ni

# Sekarang aku minta pada semua yang nak ambil exam PTD 2014 ni, beli la buku rujukan PTD 2014 ni. Jangan jadi macam aku, yang ingat dah terror and tak nak keluar duit lebih sket.

# Lebih-lebih lagi sekarang ni format online pulak. Esei dah takde plak. Adui untung lah korang. Aku dulu naik lenguh tangan sebab menulis. Sebab dah biasa menaip buat report and surat kat PC. So bila banyak dah berubah, teknik nak menjawab pun dah lain kan, betul tak ?

# Plak tu online sekarang ni, lagi lah kena prepare betul-betul. Buatnya connection problem, memang buat hal la kan.Lagi mencabar, kena prepare technical dan mental. Bukan calang-calang exam PTD Online ni.


Bagaimana Mahu dapatkan Ebook ni

#Buat masa ni, ebook ni akan direleasekan dalam masa terdekat ni. So sesiapa yang berminat boleh lah bagi email dan nama kat bawah.

# Pihak tim InfoKerjaya telah bermurah hati untuk mereleasekan Preview Copy untuk Pakej Rujukan Peperiksaan Online ni. So anda register dulu dan aku akan emailkan link preview copy tersebut.

p/s Apa ? Apsal aku tak study ebook ni dan amik exam semula. hehe. Hajat tu memang ada tapi umo sudah lebih. Bagilah can korang yang muda-muda pulak berkhidmat untuk negara kan.


http://jvsecurepay.com/access/116rg/15783

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

0 Response to "Tips dan Panduan Exam PTD 2014"

Catat Ulasan

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar