-->

Bawa Bertenang dan Luaskan Kuasamu

# AKHIR OPPO PIALA MALAYSIA 2014 

Nampaknya bukan nasib JDT malam ini, tewas penalti di tangan tok Gajah. 
Keputusan penuh:

JOHOR DARUL TA'ZIM (2) - (2) Pahang

Dickson Nwakaeme '10
Jorge Pereyra Diaz '31
Luciano Figueroa '33
Dickson Nwakaeme '70

Aggt penalti:
Johor Darul Ta'zim 3 - 5 Pahang


 Insiden kad merah tu aku dapat rasakan malam ni bukan malam JDT. Lepas je kad merah, Nwakaeme terus score. Sebab Amri provoke dulu, so tak adil aku rasa. Itu sebab kalah tu hehe.

Aku tak setuju bila kawan aku cakap Pahang main 10 orang bila kena kad merah, kalau korang nak tahu, Nwakaeme tu dah macam 3 orang. Sebab 3 orang nak jaga dia sorang. Dah la badan katang, tackle dan tarik pun bukan senang nak jatuhkan tu.



Thank You, RTM

Nasib baik ada live streaming kat website RTM, kalau tak baca kat Whasapp je lah. Harapkan member je lah update. So boleh lah tengok live, walaupun kadang-kadang buffering. Terubatlah jugak rindu tengok bola di Malaysia.

Salah seorang staff Turki kat sini pernah bagi tahu dia peminat Fenerbache. Turki memang gila bola, siaran TV dia memang ada khas untuk channel bola je.
Lepas tu, dia tanya aku, kat Malaysia takde team bola ke ?

Nak tersedak pun ada dengar soalan dia, hehe. 1st, nampak sangat tak glamor lah team Harimau Malaya ini. Team negeri apatah lagi. Aku jawab lah ada, tapi tak popular macam club Turki yang main liga Juara Eropah.

2nd, so kepada fan-fan negeri dan kelab tak payah lah fanatik sangat. Orang tak kenal pun. Enjoy bola sudah. Bakar bakar tu biasala.




Yang penting tanggungjawap pada Tuhan jangan lupa. Bola -bola jugak. Solat jangan tinggal.

Buat TMJ tahniah kerana memartabatkan sukan bolasepak Johor. TMJ lah penyeri arena bolasepak tanah air :)




Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

0 Response to "Bawa Bertenang dan Luaskan Kuasamu"

Catat Ulasan

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar