-->

Cara Nak Menghabiskan Duit Di Clash Of Clans

Base Clash Of Clans Saya


Cantik tak base saya? haha serabut defence. Kalau hantar dragon boleh lawan lagi, tapi kalau hantar hog rider 30 ekor memang 100% hancur sebab base rapat sangat. Tapi tu lah nak edit malas, dulu rajin la. Google internet kaji bae anti hog dan anti dragon.

Masa tengok keyword yang masuk di blog ni terperasan keyword macam mana nak beli gems di Clash Of Clans.  Senang jer dik nak beli gems di Clash of Clans, janji ada credit card atau debit card. Set payment Options kepada Credit atau Debit Card. Kalau tak faham, boleh follow step di bawah. Mudah sahaja, janji ada duit, Google memang suka kita habiskan duit kat dia :

Cara Nak Habiskan Duit di COC :
  1. Open the Google Play Store app Google Play Store.
  2. Go to a paid item's detail page.
  3. Touch the price.
    • If you're buying an app, review the app's permissions.
  4. Next to the price, touch the Down arrow Down.
  5. Touch Payment options.
  6. If you already have multiple payment methods, select a different payment method.
  7. Complete your purchase.

Nasihat Saya

Kalau boleh link kan payment option kepada Debit Card anda. Lagi cantik yang kad debit bank yang ada RM10 ringgit sahaja. Sebab apa, kalau link pada kredit kad nanti jadi macam saya. :) Beratus habis sebab nak beli Gems di Clash of Clans.
GEMS COC Purchase History

Masa mula-mula main game COC ni pada 2013, memang addicted, semua nak cepat siap. Nak upgrade cepat dari wall, wizard tower, archer tower dan macam-macam lagi. COC pandai, offer untuk beli gems dalam harga yang murah so tidak nampak lah kita spend banyak sangat.


Mula-mula beli, pujuk hati ala sekali jer. Lepas tu beli lagi, dan lagi. Sampai tak sedar dah berapa ratus habis.

Sampai RM 340 untuk 14000 gems tu, kalau dia offer maknanya adalah yang membeli kan.

Teknik Farming COC

Tapi itu dulu la, tahun 2013. Tahun 2014, dah takde beli gems dah. Main untuk suka-suka sahaja dan tak kemaruk untuk pergi berperang. Main COC dengan teknik farming. Letak Town Hall di luar pagar untuk dapatkan shield dan kumpul gold, elixir dan dark elixir.

Teknik ini lagi rilek dan tidak stress, sebab musuh hanya serang Town Hall sahaja dan tidak serang storage kita. Stress sikit bila dia rompak jugak gold dan elixir kita. Lepas tu kena misi balas dendam la, buat naga banyak-banyak and serang dia balik. Prepare for Battle!

Jom Jual Burger


Apa pun dari buang duit ke Clash Of Clans baik belajar belajar Bisnes Burger.
At least kalau stress main game COC boleh makan burger sendiri. Untung pun dapat, sambil jual sambil main game COC.

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

0 Response to "Cara Nak Menghabiskan Duit Di Clash Of Clans"

Catat Ulasan

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar