-->

Cara Mudah Download Video di Youtube dan Facebook | KeepVid


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Untuk entri kali ini, saya nak kongsikan cara mudah untuk download video dari Youtube dan Facebook menggunakan KeepVid.

Download Semudah ABC

Dengan KeepVid ni, kita boleh download apa saja video dalam Youtube dan Facebook. Contoh macam nak tengok video Upin Ipin, BoBoiBoy atau Puteri.

Caranya dapatkan link video tersebut dan tampal di KeepVid dan klik butang download. Lepas tu pilih kualiti dan format video samaada 480p, 720p (HD) atau 1080p (HD).

So sebelum hendak pilih video yang hendak didownload pastikan kualiti video tersebut adalah HD untuk mendapat kualiti video yang terbaik.

Biasa  saya buat, cari dekat Youtube video Upin Upin dan BoBoiBoy Full Season masukkan dalam thumbdrive, lepas tu bukak kat tv. Adalah dalam 4 jam video dia. Puas hati iklan pun takde. 

Kalau nak download movie dari Youtube pun boleh jugak, search Full Movie dalam Youtube, pastikan kualti HD baru pilih. Kalau tidak nanti tengok kat TV tak cantik kualiti dia.


Apa Sahaja Video

Menarik tentang KeepVid ni, bukan saja dari Yotube dan Facebook sahaja kita boleh download video. Twitch.TV, Vimeo, DailyMotion dan banyak lagi.

KeepVid Video Downloader is a free web application that allows you to download videos from sites like YouTube, Facebook, Twitch.Tv, Vimeo, Dailymotion and many more. All you need is the URL of the page that has the video you want to download. Enter it in the textbox above and simply click 'Download'. KeepVid will then fetch download links in all possible formats that the particular site provides.

 Kita boleh jugak download video dan save dalam smartphone atau tab. So, bila ada masa terluang, dalam bas, tunggu komuter, dalam flight bolehla layan movie favorite kita. Hilang boring sikit.

Video Tutorial, Kursus Affiliate, Internet Marketing dan macam-macam lagi video yang bermanfaat yang anda boleh download dari internet.

Video Tutorial 

Sila ikut step dalam video di bawah untuk  download video di Youtube dan Facebook.


Pastikan komputer anda ada Java installed. Jika tidak, sila install plugin untuk chrome/firefox seperti yang saya tunjukkan dalam video di atas. Selamat mencuba.

Bonus

Setelah anda faham tentang cara untuk download video dari Youtube, saya ingin berkongsi dengan anda tentang Video Percuma Affiliate.

Anda boleh klik link di bawah, pergi ke sale page tersebut, scroll ke bawah untuk video tersebut. Dapatkan link video di Youtube dan download.

Semoga bermanfaat untuk anda dalam menjana wang di Facebook.


Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

7 Responses to "Cara Mudah Download Video di Youtube dan Facebook | KeepVid"

  1. terima kasih dengan perkongsian ini. fyna dah bookmark entri nih. ^_^

    BalasPadam
  2. thanks atas perkongsian....

    BalasPadam
  3. Oh, no wonderlah kat yoube channel lankapo banyak video upin ipin hehehe...

    BalasPadam
  4. oooo senag je rupanya...

    BalasPadam
  5. panduan ini berguna untuk saya dalam masa terdekat ini..ada projek khas

    BalasPadam
  6. selalu juga download upin ipin guna keepvid

    BalasPadam

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar