-->

Jom Kenal Karektor baru dalam BoBoiBoy: The Movie 2016


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Dunia animasi tanah air akan dimeriahkan dengan filem BoBoiBoy : The Movie yang akan ditayangkan pada 3 Mac 2016 akan datang. Filem animasi BoBoiBoy ini adalah arahan dan skrip oleh Nizam Razak. Beliau juga merupakan pengarah untuk filem animasi Upin Upin, Geng : Pengembaraan Bermula.

Aku ada beli DVD Geng Pengembaraan Bermula (GPB) dulu, siap ada The Making lagi. Dalam tu tim yang diketuai oleh Nizam ada tunjuk bagaimana proses untuk buat movie GBP, dari lakaran, skrip, sound, rendering, 3d model dan macam-macam lagi la. Bukan senang nak buat satu satu gerakan tu.

Pada aku Nizam ni memang kreatif dan idea dia memang kelakar habis.Bukan senang nak melawak dengan kartun ni.  Bila team dia keluar dari lescopaque, aku tengok Upin upin macam kurang sengat sedikit sebab lawak dia biasa biasa sahaja.

Kalau siapa layan cerita Boboiboy mesti tergelak tengok telatah Adudu dengan probe. Anak aku pun suka tengok Boboiboy ni. Lawak dia memang terbaik, punchline memang kena. Sekarang pun pihak animonsta studios dah release episod boboiboy di Youtube so senang la aku nak tengok. Just subscribe channel Youtube animonsta sahaja.


Tema Persahabatan

Berbalik pada Boboiboy the Movie 2016 ni, pihak Animonsta Studios sudah lama merancang untuk menerbitkan filem ini sejak penubuhan mereka lagi tetapi sudah beberapa kali ditangguhkan. Nizam dan Animonsta Studios merancang untuk membuat 2 lagi trilogi selepas filem ini. Filem Boboiboy juga akan ditayangkan di Indonesia pada 13 April ini. Semoga mendapat sambutan yang  hangat di sana.

Filem ini berdurasi selama 1 jam 40 minit  membawa tema persahabatan. Boboiboy dan Ochobot akan menempuh pelbagai cabaran demi menyelamatkan bumi dari kumpulan Tengkotak.
KlamKabot: Sfera Kuasa Purba

Menurut Nizam, filem ini menceritakan tentang kumpulan penjahat Tengkotak yang akan bersekongkol dengan Adudu untuk menculik Ochobot. Tujuan sebenar mereka ialah untuk mencari Sfera Kuasa purba (KlamKabot) yang lebih berkuasa dari Ochobot. Dapatkah Boboiboy dan rakan-rakan adiwira menyelamatkan Ochobot. Persoalan itu akan dijawab pada Mac ini.

Sebelum itu mari kita kenal ahli-ahli geng Tengkotak terlebih dahulu.

1. Bora Ra : Kuasa Lohong Hitam

2. Gaga Naz : Kuasa Tangan Robotik

3 . Yoyo Oo : Kuasa Mechamancer


4. Kiki Ta : Pilot

5. Cici Ko : Tukang Cuci



Lebih Romantik : Cinta Kikita!



Filem ini juga akan membawa kisah cinta Adudu atau Encik Bos dengan pilot Kumpula Tengkotak iatu KiKi Ta. Adakah cinta Adudu akan dibalas atau Adudu akan forever alone.

Aku harap rakyat Malaysia akan sama-sama menyokong filem animasi tempatan. Kalau bukan kita siapa lagi. Kalau jepun boleh bangga dengan Ultraman, Goku dan animenya. Kita rakyat Malaysia juga harus bangga dengan Boboiboy dan Upin Ipin.

Jangan lupa saksikan di pawagam berdekatan anda pada 3 Mac ini.


Trailer Boboiboy The Movie






Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

2 Responses to "Jom Kenal Karektor baru dalam BoBoiBoy: The Movie 2016"

  1. bawa anak kecil memang best juga nie..dapat menghiburkan mereka..

    BalasPadam
  2. trailer dia menarik.
    tak dinafikan cerita boboboy ni ada kualiti tersendiri

    BalasPadam

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar