Update Fantasy English Premier League GW#7 [29 pt]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,






Nampakanya minggu ni paling parah..bayangkan dari 11 orang pemain 1 je yang betul betul bagi point. Itu pun penalti.

Memang hancur team performance team aku..semua kelautt  prediction tak menjadi.

Dahla baru bawak masuk Aguero ..kena tolak -4  lagi tapi 4 mata je dia bagi. Itu pun sebab captain, haha. Ini semua gara-gara MCity tewas mengejut di White Hart Lane. 

MU pun juga seri  di tempat sendiri dengan Stoke. Menghampakan harapan untuk Zlatan memberi point. Aku memang tak memberi harapan tinggi sebenarnya untuk MCity, tetapi tak sangka plak MU boleh seri sahaja dengan Stoke di Old Trafford plak tu. Stoke berada di tangga 3 terbawah liga lagi.

Arsenal pun hanya menang 1-0 sahaja menentnag Burnley. Jaringan tunggal Koscielney  pada 90 minit terakhir memang mencemaskan. So 3 point sahaja diberikan oleh Sanchez.

Prestasi Liverpool semakin konsisten dengan kemenangan demi kemenangan. Pemilihan Milner ternyata tidak silap. Berjaya menyumbang mata penting buat tema aku. Kalau tak minggu ni aku makan asap je, 

Untuk minggu ni juga aku dah aktifkan chip untuk all attack. Chip ni untuk membolehkan 2 5 3 formasi di gunakan. Sebab defend aku injured.

Chip nampaknya tidak membantu sebab midfield tak perform minggu ni. Bayangkan Milner seorang lagi banyak bagi point dari kombinasi Barry, Capoue, Sterling dan Sanchez. Haha.


GK
[2] Foster

Defender
[2]McAuley
[1] Valencia

Midfield
[2]  Capoue
[3]  Sanchez
[1]  Sterling
[1] Barry
[10] Milner

Forward

[1]  Ibrahimovic
[4]  Aguero(C)
[2]  Rondon


Perancangan Fantasy EPL GW#8

OKla kita lupakan kisah minggu lepas. Kita fokus pada minggu ke 8. Minggu ni ialah International Break. So aku terpaksa tunggu last minute untuk dapatkan laporan kecederaan sebelum membuat pertukaran pemain.

Minggu ni tiada tindakan drasktik dilakukan haha. Game fantasy ni tak boleh ikut emosi sangat, kena tenang. Kita ikut logik je. Oleh kerana Sterling injured, so kita tukar kepada Heung-Min Son dari Spurs.

Spurs pun semakin menjadi jadi, berada di tempat kedua liga. Prestasi pemain korea ini juga tidak mengecewakan dengan menjaringkan 2 gol dan 1 assist pada 2 game sebelum ini. Diharap beliau dapat membantu team Homestayledang.com ...

Foster

Collins Robertson Valencia

Son Capoue   Milner  Sanchez

Rondon    Aguero (C)   Ibrahimovic



Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

0 Response to "Update Fantasy English Premier League GW#7 [29 pt] "

Catat Ulasan

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar