-->

Update Fantasy English Premier League GW#9 [32 pt] dan GW#10 [71 pt]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,




Seperti biasa kita update game untuk fantasy EPL. Minggu ni kita update 2 minggu sekali gus sebab minggu lepas tak sempat. Busy ada macam-macam aktiviti di sekolah Damia.

Minggu ke #9 menyaksikan MU dibelasah Chelsea 4-0. Dan gol yang paling tidak boleh dilupakan apabila Kante mengelecek 3 orang pertahanan MU dan score. Teruk fan MU kena bahan minggu #9.

Susunan player untuk minggu #9 juga tidak menjadi sebab banyak game seri. Arsenal dan MCity hanya seri. Sanchez hanya mendapat 6 point sahaja dikuti dengan Walcot 3 mata.

Harapan untuk melihat Everton menang ke atas Burnely juga tidak kesampaian apabila tewas mengejut. 1-2. Lukaku hanya mampu memberi 5 mata setelah memberi satu assist.

Defender McAuley WBA tiba-tiba score menentang Liverpool, so jadila 8 point.



GK
[2] Foster

Defender
[8]McAuley
[0] Valencia
[2] Stone

Midfield
[2]  Capoue
[6]  Sanchez (C)
[3] Walcot
[1] Barry
[2] Milner

Forward

[5] Lukaku
[1]  Aguero

Perancangan Fantasy EPL GW#10

Cech

  Stone Daniels Valencia

  Walcot Capoue   Milner Barry Sanchez(C)

  Aguero    Lukaku

 

OUT :  Collins (bukan 1st eleven)      IN :  Daniels BOU
 
OUT :  Jakupovic (bukan 1st eleven)  IN : Cech   ARS


Ulasan Aksi untuk GW#10 


Atas kertas memang ini team terbaik dah untuk memungut mata maksimum. Ini kerana Arsenal dan MCity menentang team bawahan. Sunderland dan WBA.

Tapi malang tidak berbau, boleh pulak 3 orang sekali injured last minute. Walcot, Valencia dan Milner. Dahla sorang lagi sub Baines memang injured.

Valencia auto sub McAuley (vs MCity)
Walcot    auto sub Rondon  (vs MCity)
Milner tak boleh nk sub sebab Baines dah injured.

Bayangkan kalau dapat semua first eleven main, mesti cecah 90 ni.
Apapun Sanchez dan Aguero beraksi cemerlang dengan dua gol masing-masing.

Lukaku pun cemerlang dengan 1 gol dan 1 assist.

Aguero memang nyaris aku nak keluarkan minggu ni, tapi kawan aku nasihat suruh simpan dulu. Berbaloi betul simpan.

So naik lah sikit ranking, takde la corot sangat.

GK
[1]Cech

Defender
[0] McAuley
[1] Daniels
[7] Stone

Midfield
[3]  Capoue
[26]  Sanchez (C)

[3] Barry
[0] Milner

Forward

[12] Lukaku
[16]  Aguero
[2] Rondon



Perancangan Fantasy EPL GW#11

Cech

Cook Stone Daniel

   Coutinho Capoue Barry Sanchez

  Aguero (C)    Lukaku Rondon

 

OUT :  Valencia (Injured)      IN :  Stone BOU
 
OUT :  Walcot (Injured)        IN : Coutinho  LIV

Milner dan Baines masih injured, simpan dulu di baku simpanan. Harap-harap tiadalah yang injured last minute.

Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

0 Response to "Update Fantasy English Premier League GW#9 [32 pt] dan GW#10 [71 pt] "

Catat Ulasan

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar