Download eCommerce Wordpress Premium Theme Percuma

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Sebelum ini kita sudah bercerita tentang cara untuk bina website ecommerce menggunakan wordpress dan woocommerce. Kemudian saya ada buat entri tentang cara untuk integrate payment gateway iaitu senangPay dengan woocommerce. Kali ini saya akan kongsikan cara untuk download theme ecommerce dan woocommerce yang awesome dan paling penting percuma.


Walaupun woocommerce ada menyediakan theme ecommerce percuma namun layout nya agak biasa-biasa dan kurang menarik. Macam mana nak tarik hati pelanggan untuk membeli kalau theme website kita nampak macam amatur. 

Download Percuma


OK, cara nak download theme wordpress premium ecommerce percuma ini senang sahaja. 

1. Daftar/Signup percuma di GPLDL
2. Kemudian anda boleh pergi ke bahagian menu Repository > Premium Wordpress Themes
3. Oleh kerana ada beratus list theme wordpress premium, anda perlu search "woocommerce" atau "ecommerce"

* cara mudah untuk search ialah dengan menekan "CTRL F" dan type "woocommerce" atau "ecommerce"4. Pilih mana-mana theme woocommerce yang anda berkenan dan download. 
5. Upload dan install ke theme wordpress woocommerce anda.
6. Anda juga boleh download Premium Woocommerce Extension di bahagian Repository* Perlu diingatkan theme dan plugin ini adalah percuma. Oleh itu tiada support atau update diberikan kepada anda. Jangan risau theme dan plugin ini adalah dibawah General Public License. Oleh itu anda bukan menggunakan secara haram ok.

GPLDL can offer so many WordPress Items for free because all WordPress Items are licensed under the GNU General Public License (GPL). 
Since the GPL gives all users the four freedoms to use, share, modify and redistribute software as they please as long as they inherit the GPL to their derivates, GPLDL makes use of the redistribution right. This enables us to bundle themes and plugins we purchased from 3rd party developers and offer them for download at GPLDL.

Pilih dengan Bijak

Download theme dan plugins yang anda berkenan. Pastikan theme dan plugin tersebut masih terkini dan tidak "retired" atau sudah ditamatkan perkhidmatan. Edit dan customise theme wordpress ecommerce anda agar sesuai nampak profesional dan awesome. Supaya pelawat dan bakal customer anda akan tertarik dan mudah membeli produk yang anda jual.

Website GPDL juga mempunyai theme premium percuma untuk wordpress biasa. Oleh itu, jika anda mempunyai website wordpress bertemakan blog, berita atau video. Website GPDL ini sesuai untuk dimanfaatkan. 

Kepada yang belum mempunyai hosting dan domain lagi untuk membina website ecommerce anda. Bolehla try dapatkan hosting dan domain dari Serverfreak, syarikat hosting tempatan. Dijamin servis 5 bintang.

Diharap perkongsian kali ini dapat memberi manfaat kepada anda. 

Catat Komen

2 Ulasan

mrhanafi berkata…
sebelum jadi blogger saya ada cita-cita untuk ada kedai online..

dah jadi blogger ..niat tersebut tinggal hasrat...

sekarang saya lebih suka menulis blog sahaja
lankapo berkata…
Mungkin ada hikmah disebaliknya. Kalau ada produk memang berbaloi untuk buat website e-commerce ni. Nak setup pun senang.