-->

Jadual Gaji Kakitangan Awam 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Tak sangka 2020 hanya tinggal sebulan sahaja lagi. Masa sekolah rendah dulu kalau buat lukisan mesti ada bangunan pencakar langit dan kereta terbang di lukis dengan tahun 2020 ini.

Rupannya kita baru nak ada kereta drone hehe.

Apa pun mana tahu kita boleh jadi antara negara perintis untuk kereta terbang ini. Dulu pun masa kereta Proton Saga ramai yang tidak percaya Malaysia boleh menghasilkan kereta sendiri. Malaysia BOLEH!

Ok berbalik kepada tajuk, disertakan senarai tarikh gaji untuk penjawat awam bagi tahun 2020.


Kenapa jadual gaji ini penting. Hehe

First untuk kakitangan awam membuat perancangan kewangan, bijak berbelanja dan macam-macam lagi. Bila dah tahu tarikh senang nak buat plan untuk bercuti, nikah kahwin dan lain lain.

Jadual ini jugak penting untuk internet marketer, seller online membuat promosi serta melancarkan produk. Jika tiada wang mana bisa untuk dibeli.

Gaji dijangka akan diberi awal pada bulan Januari, Mei dan Disember. So sila buat perancangan awal, jangan berbelanja sakan sebab lihat duit masih banyak lagi di akaun Maybank anda.

Takut nanti tak cukup untuk sampai ke gaji bulan depan. Awas. Terutamanya di musim perayaan.


Dapatkan update terkini dari saya terus ke email anda:

0 Response to "Jadual Gaji Kakitangan Awam 2020"

Catat Ulasan

Sila komen jangan malu-malu. Saya sedia mendengar